- واژهٔ شکر در فارسی از زبان سانسکریت گرفته شدهاست سپس به صورت سکر از فارسی به عربی راه یافته و از عربی به زبانهای اروپایی وارد شدهاست. مادهای است خوراکی و شیرین که از دانههای ریز بلوری تشکیل شدهاست و به رنگ سفید و یا قهوهای دیده میشود. ماده کریستالی سفیدرنگی که بعنوان شکر میشناسیم، یک مادّهٔ مصنوعی و فرایند شده است که اغلب از نیشکر یا چغندر قند بدست میآید. قند موجود در نیشکر و چغندر قند بعد از جداسازی تمام املاح، ویتامینها، پروتئین، آنزیم و سایر مواد مغذی مفید، در کارخانه تصفیه شده و به ساکاروز خالص تبدیل میشود.
محصولات
- يكي از محصولات فرعی شرکت است که پس از شربت گیری خلال چغندر و خشک کردن آن فراهم می گردد. این محصول سرشار از پکتین است كه در آن مقدار زیادی الياف خام قابل هضم وجود دارد. تفاله خشک شده چغندر به دلیل دارا بودن ترکیبات مفید و با ارزش ، نظیر: هیدراتهای کربن ، مواد پروتیینی ، املاح ، قند و … خوراک مناسبی برای دام است.
- ملاس از نظر تکنولوژی ،آخرین فرآورده ای است که در قسمت کریستالیزاسیون تهیه می شود و دارای 50%ساکاروز ،30% مواد غیر قندی و 20%آب است .با توجه به اهمیت ترکیبات موجود در ملاس ،این محصول ماده اولیه مورد نیاز صنایع تولید الکل، خمیرمایه،گلیسیرین ،اسید لاکتیک ،اسید سیتریک ،خوراک دام و … به شمار می رود .